Att tänka på inför försäljning till klassresa

Alla skolungdomar drömmer om att resa och se världen.

Väldigt många av dom vill göra det med sina klasskompisar på en klassresa, men för att kunna göra det behövs pengar. Enklaste sättet att få pengar är att ha någon slags försäljning. Detta kan vara allt ifrån att ha en loppis med gamla leksaker och bakverk, till att knacka dörr och sälja lådor med godis. Det man ska komma ihåg med all sån här försäljning är att man ska alltid säga vad pengarna ska gå till, även om det inte är just en klassresa. Kanske samlar ni in pengar till välgörenhet? Till nya datorer till skolan? Vad det än är ska ni vara tydliga med vart pengarna kommer gå.

De flesta människor är villiga att hjälpa till när de vet vart pengarna kommer ta vägen, vissa ger till och med mer pengar än nödvändigt då. Om det är en klassresa ni har försäljning för är det ju så klart viktigt att veta vart ni vill åka och hur mycket pengar som kommer krävas för att ta sig dit. Hur stor försäljning måste ni ha för att uppnå erat mål? Hur mycket tid kommer ni få lägga ner för att kunna åka på denna klassresa? Räkna alltid med en marginal, bara utifall att något oväntat skulle hända.

Se över alla era alternativ, inte bara inför er försäljning, utan även inför resan. En klassresa kan vara en komplicerad historia om man har otur. Det kanske är bättre att samla in pengar under skolåret och sedan åka gemensamt under sommarlovet? Är det bara en klassresa för nöjesskull eller är den i utbildningssyfte?

Kan ni få hjälp från skolan? Är verkligen försäljning erat enda val? Skulle en klassresa fungera i er klass? Det finns mycket att ta hänsyn till, mycket regler att känna till. Det bästa är att prata med er lärare och komma överrens med honom eller henne hur ni ska göra med eventuell försäljning och klassresa. Lägg fram era önskemål och se ifall det är möjligt, är det inte det kan ni ju komma med andra förslag som kanske är mer möjliga.

Vad ni än gör så får ni inte ge upp. Hur ni än kommer göra är det en rolig erfarenhet att ha egen försäljning. Man lär sig ansvar och lite sociala färdigheter så som att prata med främligar, och kanske får man även en klassresa ut av det om man har tur.